Joost ter Burg

Joost.terBurg@hartman-lmh.nl

Joost ter Burg is notaris bij Hartman LMH. Hij is gespecialiseerd in het notarieel rechtspersonen- en vennootschapsrecht, met uitgebreide ervaring op het gebied van (nationale en internationale) fusies, overnames, herstructureringen en het oprichten van rechtspersonen. Daarnaast adviseert Joost over corporate governance, joint-ventures en andere samenwerkingsverbanden. Zowel start-ups, familiebedrijven als multinationals behoren tot zijn dagelijkse praktijk. Hij werkt veel samen met andere gespecialiseerde adviseurs.

Joost is in 2001 afgestudeerd in het Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden en is nadien werkzaam geweest bij NautaDutilh N.V. en Voorneman Geenen Notarissen. Een deel van zijn studie tijd heeft Joost gedaan in San Francisco aan UC Hastings College of the Law. Deze ervaring komt uitstekend van pas bij de advisering van Engelstalige cliënten.
Naast de notariële beroepsopleiding heeft Joost met succes de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht afgerond.

Joost heeft verschillende cursussen gegeven op zijn vakgebied, o.a. over de vereenvoudiging van het BV recht, personenvennootschappen en coöperaties. Hij is lid van de Vereniging Notarieel Ondernemingsrecht Specialisten.