Commercieel vastgoed


De (kandidaat-)notarissen van Hartman LMH hebben een ruime ervaring op het gebied van commercieel vastgoed, zowel in de regio groot Amsterdam als daarbuiten. Daarbij is bijvoorbeeld te denken aan het opzetten en begeleiden van verkooptrajecten, overdrachten van grote complexen en van bouw-/ontwikkelingslocaties en het hypothecair financieren daarvan. Hartman LMH verzorgt verder veel (wijzigingen van) splitsingen in appartementsrechten van geïntegreerde complexen, zoals gebouwen bestaande uit commerciële ruimten, woningen en parkeerplaatsen. Ook het vestigen en wijzigen van erfdienstbaarheden, van erfpachtrechten en van opstalrechten behoort tot de dagelijkse praktijk.

Bij elke transactie is oog voor de fiscale aspecten van het vastgoed (BTW en overdrachtsbelasting), waar nodig in nauw overleg met fiscalisten. Daarnaast werkt Hartman LMH nauw samen met gespecialiseerde accountants en advocaten, om zo een optimale en complete dienstverlening aan te bieden.

De zakelijke cliënten van Hartman LMH zijn voornamelijk beleggers, vastgoedontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten. Met hen denken wij graag mee over de juridische aspecten, maar waar mogelijk ook commerciële aspecten van een transactie. De (kandidaat-)notarissen van Hartman LMH hebben de expertise om u met pragmatische en inventieve oplossingen te ondersteunen in de notariële aspecten van uw dossier.